Lamsvlees Schapen Grazerij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

recepten

 
 



Shoarmavlees met tomaat en abrikoos /perziken

Benodigdheden voor hoofdgerecht van 4 personen.
500 gram shoarmavlees
2 grote rode uien
3 teentjes knoflook
4 trostomaten
1 blik abrikozen à 400 gram
(vervangbaar door verse abrikozen of perziken)
2-3 eetlepels olijfolie
2-3 eetlepels verse munt in reepjes

Voorbereiden:
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze plakjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Laat de abrikozen in een zeef uitlekken en snijd ze in schijfjes.
Bereiden:
Meng het shoarmavlees met de olijfolie en rooster het op een skottelbraai of in een paëllapan boven gloeiend houtskool al omscheppend bruin.
Schep de ui en knoflook erdoor en bak het geheel nog 2-3 minuten.
Bak vervolgens de blokjes tomaat en abrikoos al omscheppend mee tot het vocht bijna verdampt is.
Strooi de munt erover.

In combinatie met gepofte aardappels en rucolasalade maakt u een mooi geheel.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu